Ervaringen oud

” Het hielp niet mee dat ik vaak last had van een vol hoofd”

Mama, 39 jaar – Door verschillende redenen merkte ik dat ik zoekend was om de grip weer te krijgen op het opvoeden van onze kinderen. Ik was zoekend naar wat nu het beste werkte. Het hielp niet mee dat ik vaak last had van een vol hoofd, en daardoor er zelf niet helemaal bij ben met mijn gedachte, en dit heeft ook weer invloed op het opvoeden. Ik heb deze problemen met Marloes gedeeld, dit was fijn, ik heb geleerd om weer consequent te zijn, op een manier die bij ons past, en makkelijk te hanteren is. Daarnaast heb ik geleerd om negatieve gedachtes niet meer de overhand te laten nemen, waardoor ik veel minder maal. Ik ben nu scherp en duidelijk in het opvoeden van onze kinderen, en dat komt ook doordat ze goed op deze manier reageren, dus dat stimuleert ook erg om deze methode te blijven hanteren. Ik ben blij met de handvatten die ik nu heb om om te gaan met en in verschillende situaties, bijv bij een ‘vol hoofd’ of als je blijft malen, dit geeft veel vertrouwen. Het werkt prettig om op ieder moment van de dag in het dagboek te kunnen schrijven, en daarop gerichte feedback te krijgen. Voor mij waren dat de juiste tips om weer verder te gaan. 1xper week het videobellen was ook fijn, om door te spreken hoe de afgelopen week gegaan is, en nieuwe tips en feedback door te spreken. Ik vond het heel motiverend en het gaf me energie! Ik had ook het gevoel dat Marloes zich voor 100% inzette, dus ik ben blij dat ik met Marloes aan de slag ben gegaan.

” Marloes draait er niet omheen”

Jongen, 5 jaar – Mijn zoon luisterde slecht deed waar hij zin in had vooral als hij bij zijn moeder geweest was. Allebei zijn wij hooggevoelig dus dat gaf spanning. Van Marloes heb ik geleerd duidelijk te zijn en dat levert rust op. Nu weet mijn zoon waar hij aan toe is en praat hij ook meer en vertelt wat er in hem omgaat. Ook als ik zelf niet goed in mijn vel zit zeg ik dat en dat geeft begrip en rust. Mijn zoon heeft geleerd te luisteren en zichzelf te uiten.
De veranderingen zijn een rustiger kind dat duidelijkheid heeft en dus beter functioneert en onze relatie een stuk beter is.
Marloes draait er niet omheen en als je doet wat zij zegt dan komt het goed.
Wij hebben de samenwerking met Marloes als zeer prettig en leerzaam ervaren een echte aanrader.

“Hulp zoeken bij de opvoeding was een hele stap”

Jongen, 4 jaar – Nadat wij weer een paar nachten amper geslapen hadden, was de maat vol en hebben we contact gezocht met Marloes. Hulp zoeken bij de opvoeding, dat was een hele stap.. Sinds de geboorte van onze oudste zoon, 4 jaar geleden dus, was het misschien op vier
handen te tellen dat wij de hele nacht door hebben kunnen slapen. Als kleintje waren de slaapjes overdag al problematisch en nu was er nog altijd zelden een avond en nacht dat hij niet huilend wakker werd, lag te roepen om mama of keer op keer uit zijn bed kwam. Steeds vaker eindigde de nacht met hem bij ons in bed, of lag 1 van ons de halve nacht bij hem, want dan sliep hij wel. En dat terwijl wij ook ouders waren die, toen er nog geen kinderen waren, altijd zeiden ‘dat gaan wij nooit doen!’. Die beroerde nachten maakten natuurlijk ook dat we overdag een korter lontje hadden en er meer strijd ontstond en het ritueel van het naar bed gaan ook vaak al met een hoop trammelant was. Marloes was er in ons eerste gesprek direct duidelijk in dat wij als ouders vooral aan de slag moesten. Ergens wisten wij zelf ook wel dat gedrag gegroeid is door hoe wij er altijd mee om zijn gegaan. Hij wist inmiddels precies wat hij moest doen om voor elkaar te krijgen wat hij wilde: bij ons liggen. Maar om dat ook echt te gaan veranderen, is de hulp van een buitenstaander meer dan welkom. Marloes gaf ons duidelijke adviezen, letterlijke zinnen die we moesten gebruiken bij het gaan slapen en als hij weer wakker werd.
Ook leerden we dat de toon en de mimiek daarin veel uitmaakt en ook vooral duidelijk benoemen als hij het goed doet. Het was 2 nachten doorbijten maar toen merkten we al dat hij sneller rustiger werd en goed reageerde op onze aanpak. Hij bleef de 2e nacht al in zijn bed en de 3e nacht sliep hij de hele nacht door. We werden allebei wakker met hoofdpijn omdat we zo vast geslapen hadden. Ook het ritueel van het naar bed gaan, ging na 2 of 3x ook vele malen soepeler. Het was overduidelijk dat het vaste ritme en onze duidelijke communicatie zijn vruchten afwierp. Extra fijn om te zien was dat ook onze jongste zoon beter ging slapen. Overdag merken we dat ons manneke rustiger is, meer kan hebben, liever naar zijn broertje. Dat is gewoon super fijn om te zien. Misschien waren we wat huiverig voor het feit dat alles online moest, maar dit was prima. Marloes is een pittige dame en kan haar boodschap ook prima overbrengen via het beeldscherm. Je moet als ouders naar jezelf durven kijken, anders ben je denk ik aan het verkeerde adres.
De snelle feedback via de mail, maakt dat je de volgende dag direct weer nieuwe handvatten hebt. Doordat de nachten al snel goed gingen, was er ook nog ruimte om gedrag waar we overdag tegenaan liepen te bespreken. Wij zijn Marloes dankbaar voor de rust die er is gekomen en hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd, dat hadden we eerder moeten doen!
En natuurlijk blijft het hard werken maar daar hebben we alle motivatie voor door deze samenwerking.

“We wisten ons geen raad meer met ons zoontje”

 

Jongen, (bijna) 5 jaar – Toen we bij Marloes aankwamen wisten we ons geen raad meer met ons zoontje. We hadden al van alles geprobeerd, veel excuses verzonnen en uitgesteld… We kregen geen grip op zijn gedrag en waren niet de baas in huis. De sfeer werd bepaald door zijn emotie. Hij was veel boos en gefrustreerd. Daardoor bliksemde het best vaak thuis. Vooral met opstaan, vertrekken, thuiskomen, eten, slapen hadden we veel herrie. Hij kwam vaak uit bed en ging met veel pijn en moeite dan weer slapen. Het was soms ook heftiger dan andere momenten, maar het liep denk ik al wel een jaar zo. Het gedrag was ook alleen thuis. Op een ander is het een voorbeeldig jochie!

Het werd vrij snel duidelijk dat wij niet duidelijk en consequent waren. De grootste les was dan ook om altijd dezelfde routine aan te leren in het belonen en corrigeren. We stonden er ook van te kijken hoeveel invloed je houding en stemgeluid heeft op je autoriteit. Nadat we begonnen met Marloes, kregen we heel snel resultaten te zien. We hebben een intensief traject gehad, waarbij we middels dagboeken/audioopnames en met name videobellen heel veel feedback hebben ontvangen van Marloes. Dat werkte super fijn.

Marloes kon precies de aangeleerde methodes bijschaven tot perfectie. Onze zoon werd met de dag vrolijker. Hij kon zijn frustratie beter kwijt. Hij was ook niet meer de  hele dag boos. Hij was het overgrote merendeel van de dag vrolijk. Als ouders voelde we ons weer terug in onze macht. En natuurlijk gaat het nog wel eens de verkeerde kant op, maar dan weten we precies waar het aan ligt. Dan kunnen we altijd weer zelfverzekerd de juiste richting en maatregelen kiezen. We weten voortaan dat ze werken. Het is echt een gaaf compliment om te horen van onze vrienden en familie dat het veel beter gaat nu! Dat is fijn en merken we zelf natuurlijk het meeste!

“Wij waren zelf helemaal op door het slechte slapen”

 

Meisje, 1,5 jaar – Onze dochter slaapt sinds haar geboorte slecht. We hebben eigenlijk nauwelijks een nacht gehad dat ze door sliep. Vaak werd ze rond 22.30 wakker, en ze wilde dan niet meer in haar bedje slapen. Ook als ze bij ons sliep bleef ze onrustig, veel draaien, ophuilen. Wij waren zelf op een gegeven ook helemaal op door het slechte slapen. Op een gegeven moment hadden we alles geprobeerd voor ons gevoel, maar niks zorgde ervoor dat ze doorsliep. We hebben toen Marloes om raad gevraagd, en het was fijn om te merken dat Marloes een duidelijke aanpak had, waarin ze ons gedurende het traject begeleidde. We kregen duidelijke instructies hoe om te gaan met het slecht slapen van onze dochter. We benaderen onze dochter nu allebei hetzelfde als ze ’s nachts wakker wordt, en weten wat we moeten doen. Dit is echt een opluchting na een tijd niet meer weten wat de oplossing is. Onze dochter kent inmiddels onze aanpak en reageert hier goed op. Vanaf dag 1 merkten we al meteen resultaat. Wetende wat je moet doen geef je ook onbewust door aan je kind die dit haarfijn aanvoelt. Ze is vanaf die dag niet meer ’s nachts uit haar bedje geweest. Een belangrijk onderdeel is dat we een duidelijke aanpak hebben geleerd tijdens het traject. Het is echt een samenwerking voor ons als ouders. Onze dochter reageert er goed op ons als ze ’s nachts wakker wordt. Ze vind de structuur prettig en weet wanneer ze door moet slapen en dat het nog geen tijd is om op te staan. We merken dit doordat ze eerst met geen mogelijkheid in haar eigen bedje te houden was. Nu we haar op onze manier ‘toespreken’, herkent ze wat we zeggen, en accepteert dit. Ze komt meer tot rust, en heeft meer energie overdag. We hebben Marloes iedere dag een verslag van de nacht gestuurd. Hierdoor was Marloes goed op de hoogte hoe het ging en het was fijn om dagelijks feedback te ontvangen hoe dat we het deden en waar we ons konden verbeteren. Een keer per week videobellen was ook fijn. Je kan het op deze manier goed doorspreken en Marloes nam er ook alle tijd voor. We zijn er blij mee dat we contact met Marloes hebben gezocht en zijn heel tevreden over onze samenwerking!

[/vc_row_inner]

” We hebben vele onderbroken en korte nachten beleefd”

Sam, (bijna) 2 jaar – Samen met ons lieve en ondernemende zoontje hebben wij de afgelopen (bijna) 2 jaar al vele onderbroken en korte nachten beleefd. Het afgelopen half jaar had dit er zelfs toe geleid dat wij als ouders om de beurt nachtdiensten draaiden. Uitgeput waren wij, want de betere periodes duurden helaas nooit lang genoeg om de gemiste slaap weer voldoende in te halen. Ook op het energieniveau van Sam zelf en zijn zus had dit alles een flinke impact. We besloten dat het tijd werd om hulp in te schakelen, we misten immers de energie en het vertrouwen om dit zelf op te kunnen lossen. Marloes heeft ons geholpen om weer vertrouwen te krijgen in onze eigen kracht die wij als ouder hebben. Door de gesprekken met haar kregen we concrete tips hoe we Sam nog meer duidelijkheid konden bieden en de regie terug konden pakken. Al binnen enkele nachten sliep Sam de nachten weer door en konden we zelfs op sommige dagen uitslapen tot 7.30/ 8.00u! Nadat het slapen zoveel beter verliep ontstonden er overdag meer uitdagende situaties in de vorm van driftbuien en problemen tijdens het eten. Ook hierbij heeft Marloes ons geholpen. Ze gaf concrete en toepasbare tips over hoe Sam aan te spreken én had met ons goede, eerlijke gesprekken waarbij wij op ons eigen gedrag en handelen reflecteerden. Dit had ook al heel snel een positief effect. Gedurende het traject merkten we dat we al heel veel kennis in pacht hadden, maar het lukte door de overheersing van vermoeidheid niet altijd om dit in de praktijk te brengen. Marloes heeft ons hierbij een flinke duw in de juiste richting gegeven. We zijn er heel trots op en blij met het resultaat en geven dit ook nog iedere dag aan Sam mee. De rust is wedergekeerd en er bruist weer meer positieve energie door ons gezin.

” Als kersverse moeder was ik ver verwijderd van de roze wolk”

Mama, 28 jaar – Ik heb de hulp van Marloes ingeroepen, omdat ik als kersverse moeder na een pittige bevalling ver verwijderd was van de roze wolk, mezelf niet verbonden voelde met mijn dochter en daarnaast weinig zelfvertrouwen had en erg negatief over mezelf dacht. Ik was zo onzeker dat elk contact met mijn dochter als een opgave voelde en mij heel veel spanning gaf. Vooral wanneer ze huilde kreeg ik enorm veel spanning en hoopte ik dat ze zo snel mogelijk zou stoppen met huilen. Ik voelde me leeg en verlangde terug naar het leven voor mijn bevalling. Dit gaf mij een enorm schuldgevoel die versterkt werd doordat ik om mij heen kersverse moeders zag die wel op een roze wolk zaten (of in ieder geval zeiden dat ze erop zaten) en dit gaf mij heel veel onzekerheid en het gevoel dat er iets mis was met mij. Gedurende het vier weken traject met Marloes heb ik geleerd om echt naar mezelf te kijken en dichterbij mezelf te komen. Ik heb geleerd om negatieve gedachten waar ik niks mee kan los te laten en deze om te zetten in positieve gedachten. Daarnaast heb ik via opdrachten geleerd om meer bij mijn gevoel en intuïtie te komen, waardoor ik weer bij mijn moedergevoel en instinct kwam en ook de liefde richting mijn dochter kon gaan ervaren. Bovenal heb ik geleerd om meer op mezelf te vertrouwen en beter voor mezelf te leren zorgen, waardoor ik nu op een meer ontspannen manier voor mijn dochter kan zorgen en er met momenten ook echt van kan genieten.

Ik heb onze samenwerking als een grote steun ervaren. Marloes heeft mij waardevolle tools gegeven om mezelf te ontwikkelen en heeft echt geluisterd naar mijn verhaal. Ze gaf me het gevoel dat ik me niet schuldig hoefde te voelen, er mag zijn zoals ik ben en het vertrouwen gegeven dat ik het kan. Marloes geeft gedurende het traject duidelijke en gerichte feedback waar je meteen mee aan de gang kan. Je leert tevens echt naar jezelf en je handelen te kijken en dit positief te veranderen. De werking van de behandelingen die Marloes hierbij gaf voelde ik nagenoeg meteen. Het was heel fijn en praktisch om dit alles via videobellen te doen, zodat ik vanuit thuis geholpen kon worden en hiermee meteen aan de slag kon gaan.

Bedankt Marloes voor deze waardevolle samenwerking. Zonder jou was ik nog steeds ver verwijderd geweest van de roze wolk. Ik hoop dat ik hiermee moeders kan bereiken die tegen hetzelfde aanlopen, want ik merk dat het helaas een taboe is om eerlijk te zijn over het moederschap en de zogenaamde roze wolk. Het is namelijk een grote verandering die heel overweldigend is en echt niet altijd positief is en dan is het heel fijn als je iemand zoals Marloes hebt die dit erkent en je helpt om jezelf weer terug in balans te krijgen.

“We wisten niet hoe we om konden gaan met de hooggevoeligheid van onze dochter”

Ceren, 5 jaar – Wij kwamen naar Marloes, omdat ik aan mijn dochter zag dat ze hooggevoelig is en soms wisten we gewoon even niet hoe we hiermee om moesten gaan. Ceren had al meteen de eerste keer fijn contact gemaakt met Marloes, het verliep allemaal heel prettig! En dat is heel belangrijk met een intensieve samenwerkingstraject. Ceren is sterker geworden en heeft meer zelfvertrouwen gekregen, dat zien we heel duidelijk aan haar en ze straalt het ook uit 🙂 en dit allemaal in een korte duur. Als we de aanwijzingen van Marloes blijven opvolgen zal dit alleen maar toenemen in de komende tijd. Ze coacht niet alleen kindjes maar ook de ouders. Wij hebben als ouders meer handvaten gekregen, waarmee we nu makkelijk omgaan. Als onze dochter iets aangeeft dan kijk ik daar ook serieus naar, kinderen zijn heel eerlijk. Als ze vervelend doet dan geven we haar rust en de ruimte en kijk ik terug of het niet te veel is geweest voor haar. De manier van onze samenwerking liep onlangs Corona heel goed, in het begin keek ik niet zo warm naar het idee om met elkaar te beeldbellen, maar dat verliep heel fijn. Dat weerhoudt mij niet, mocht ik in de toekomst weer door Marloes gecoacht willen worden!

“Ik had een negatief zelfbeeld en vond nooit wat goed van mezelf”

Meisje, 20 jaar – Het ging al een tijdje wat minder goed met mij. Ik zat niet lekker in m’n vel, was vaak verdrietig (wat te maken had met het verlies van mijn opa) en ik had een negatief zelfbeeld. Mijn ouders viel dit al snel op en hebben contact opgenomen met Marloes en wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan! Ik had last van gedachtes die in me hoofd bleven rondspoken. Ik dacht te veel na over alles en kon er lang over door piekeren. Daarbij had ik een negatief zelfbeeld en vond ik nooit wat goed van mezelf. Hier heeft Marloes mij super goed bij geholpen. Ik heb er veel van geleerd en ben blij met hoe ik ben! Ik heb altijd een hele goede band gehad met mijn opa waardoor ik niet kon accepteren dat hij overleden was, ook al is dit al 11 jaar geleden. Ik heb er nooit over kunnen praten want werd dan heel emotioneel. Ik kon dan boos worden maar ook heel verdrietig. Door er met Marloes over te praten, ben ik het gaan accepteren en leren denken aan de goede herinneringen. Het verdriet mag er zijn en door dit te accepteren kan ik er nu goed mee om gaan. Ik mis hem nog steeds maar heb het nu geaccepteerd en denk terug aan de mooie tijden. Ik kan over opa praten met een glimlach 😉 Ik heb zo veel geleerd van Marloes. Ik heb geleerd om om te gaan met gedachtes zoals het accepteren van de gedachtes, het verwerken van verdriet maar het niet wegstoppen. Ik laat het er voortaan zijn en weet dat het er mag zijn. Dit heeft mij zó goed gedaan. Ik ben een lange tijd niet meer zo geweest en kan eindelijk weer zeggen dat ik me zelf ben. Ik ben zoals ik ben en daar ben ik trots op. Zo had ik nooit kunnen denken zonder Marloes. Met Marloes kun je super samen werken. Ik raad het iedereen aan omdat Marloes super goed met je om gaat en je helpt met je “persoonlijke problemen”. De gesprekken zijn fijn en je gaat je er beter bij voelen. Dat kan ik uit ervaring zeggen!! Lieve groet

“Onze dochter werd op alle fronten overprikkeld”

 

Roos 9 jaar – is een heel gevoelig meisje. Ze neemt alles wat ze voelt in zich op en dat gaat in haar hoofd zitten. Gevolg hiervan is een erg vol hoofd en daardoor snel geïrriteerd en zelfs erg boos raken. Als ouders haalden we allerlei trucjes om haar hoofd rustiger te krijgen maar alles hielp maar voor even. Roos werd op alle fronten enorm overprikkeld. Dat was het moment dat we Marloes hebben ingeschakeld.

Het traject: Marloes heeft een traject voorgesteld waarbij een intake + behandeling hoorde met zowel Roos als papa en mama. Na de intake hadden we de tijd om rustig na te denken of we met Marloes als coach verder wilde gaan. Hierna volgde nog 3 behandelingen en 4 videogesprekken. Roos, en wij ook, vonden het in het begin wel even wennen, zo op afstand maar eenmaal met elkaar in gesprek wen je er ook snel aan. Roos is een wiebelkontje en dat stil zitten en luisteren is niet perse haar fijnste bezigheid, Roos hoefde dan ook niet continue bij het videogesprek te blijven. Dat gaf ons als ouders ook de kans om het over Roos te hebben zonder dat ze alles opving. Marloes voelde dat haarfijn aan en benoemde dat op een heel prettige manier.

Dagboek: Roos hield samen met papa en mama een dagboek bij, welke we elke dag naar Marloes stuurde. Marloes gaf ons als ouders zijnde feedback hierop zodat we echt elke dag konden oefenen en we Roos steeds beter konden helpen met haar gevoelens. Voor ons was het jammer dat de vakantie precies in deze behandelingen vielen maar zelfs tijdens onze vakantie stond Marloes stand bye. We hebben dat niet nodig gehad maar het was wel degelijk een fijne gedachte voor ons als ouders. 

Leerproces: Als ouders hebben we geleerd hoe we Roos kunnen coachen in het leeg maken van haar hoofd. Ze kan deze methode nu gelukkig ook zelfstandig op school gebruiken, want daar heeft ze dit het meeste nodig. We hebben ook geleerd dat we rust moeten inplannen voor Roos. Haar gevoeligheid maakt dat ze niet altijd met het tempo van papa en mama mee kan. Ik moet toegeven dat dit niet altijd even makkelijk is. Er zijn ook verplichtingen maar het is goed om te weten dat dit voor Roos niet fijn is. Mochten we toch een drukkere dag hebben gehad. Dan kan Roos haar gevoelens onder de douche van zich afspoelen. Dat heeft ze van Marloes geleerd. We hebben een blijvende methode geleerd en daar zijn we Marloes heel dankbaar voor.

 “Onze zoon vind nieuwe en onbekende situaties heel lastig”

Waarom we contact zochten met Marloes
Sam 6 jaar – is een hele lieve, sociale jongen. Bij bekende voelt hij zich vertrouwd en is hij lekker zichzelf en vrolijk. Daarentegen vind Sam nieuwe en onbekende situaties met onbekende mensen vaak heel lastig zoals; zwemlessen, eerste voetbaltrainingen, uitnodigingen van kinderfeestjes, oppas in huis, andere juf of meester in de klas of bij de zwemles en zo zijn er nog wel een aantal op te noemen. De gedachten achter het inschakelen van Marloes was om te kijken of we deze lastige momenten voor Sam wat makkelijker zouden kunnen maken. Ook als ouders wilde we graag wat handvaten om hem hierbij te helpen.
Het traject
Na een prettig intake gesprek met Sam en Marloes en een behandeling volgde er nog 3 behandelingen en online gesprekken met Sam en Marloes. Van ons als ouders werd er verwacht dat we dagelijks een dagboek bij hielden en noteerden wat voor gedrag en emoties Sam vertoonde en hoe wij als ouders met deze situaties om gingen en indien nodig welke oplossing we hanteerde.
Ervaring
De ervaring die we met dit traject hebben zijn heel positief. Sam werd gaande weg blijer en leek door de tips van Marloes die we toepasten zichzelf beter te uiten. Het slapen gaat goed terwijl hij voorheen regelmatig uit zijn bed kwam. De lastige situaties zijn nog wel soms lastig voor hem maar nu weten wij beter met deze situatie om te gaan. Het was even wennen om het dagboek op de juiste wijze in te vullen maar dit ging uiteindelijk steeds beter. Het vergt wel wat tijd en energie maar door er bewust mee bezig te zijn wordt je ook meer bewust van het gedrag en de emotie van je kinderen en hoe je handelt in bepaalde situaties. I.v.m. het corona virus waren de gesprekken online. Waar we hier van te voren over twijfelde of dit wel handig was en persoonlijk genoeg stonden we er versteld van hoe fijn Sam het vond om te bellen met Marloes en gesprekjes te voeren. Het kon gewoon vanuit huis dus ook dit was heel makkelijk en het verliep prima.
Wat hebben we als ouders van het traject geleerd
Doordat we elke keer tijdens de online gesprekken tips kregen hebben we van alles geleerd zoals; sommige situaties zijn lastig voor Sam maar bepaalde dingen moeten bv de zwemles daar moet hij mee leren omgaan, andere situaties moeten niet bv kinderfeestje en daar kun je als ouders keuzes in maken en in overleg iets over afspreken.
Kinderen op de juiste momenten te belonen met woorden, zinnen anders formuleren dus geen vraag stellen maar vooral duidelijk zijn, kinderen meer rust geven indien ze dat nodig hebben en zo nog veel meer.
Het zijn allemaal kleine dingen en van sommige tips zou je zeggen dat ze vanzelfsprekend zijn maar toen we er bewust naar gingen kijken bleek dit in de praktijk anders te gaan. Het helpt je als ouder maar ook als kind en zelfs voor andere kinderen binnen het gezin.Dus zit je met een groot of klein probleem m.b.t. de opvoeding van je kinderen dan raad ik je aan, zoek contact. Het is laagdrempelig en hoe fijn is het als je met tips en goed advies het opvoeden van je kinderen makkelijker maakt.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

“Elke dag hadden we ontzettend veel strijd en dat voelde niet goed”

Meisje 7 jaar – Een bijzonder meisje. Onze dochter heeft een verstandelijke beperking, raakt snel overprikkeld en dat uit zich in schoppen, slaan en bijten. Sinds de wisseling van de zomer naar de herfst wilde onze dochter haar jas en schoenen niet meer aan. Elke dag gaf dat ontzettend veel strijd en moesten wij vaak onder dwang haar schoenen en jas aandoen en dat voelde niet goed.
De schoenen en jas aandoen geeft nu nauwelijks strijd meer.  Maar het traject heeft het ons veel meer gebracht dan waar wij voor kwamen.  Ze valt snel in slaap en heeft niet langer aanwezigheid van een ouder nodig. Ze slaapt de hele nacht door, iets wat de laatste jaren niet meer aan de orde was. We zien ook dat ze veel beter in haar vel zit en dat ze minder negatief gedrag laat zien.
Marloes heeft ons als ouders geleerd wat de beste benadering is voor onze dochter. O.a. hoe wij moeten reageren op fysiek gedrag. Maar ook om haar te zien als  een meisje i.p.v.  een meisje met een beperking. Door het intensieve traject hebben wij als ouders ook geleerd om meer te communiceren met elkaar en meer samen te werken. Ik als moeder heb door dit traject geleerd om meer voor mijn kind op te komen en in mijn eigen kracht te gaan staan. Het was een intensief traject en je moet als ouders flink aan de bak maar het is het zo waard. Deze woorden beschrijven volgens ons Marloes het best: eerlijk en direct, doorpakker, positief  en ontzettend betrokken.

“Onze zoon wilde niet meer naar school en kwam tot niets meer op school en thuis”

Pieter 5 jaar – Pieter veranderde van een altijd vrolijk enthousiast jongetje die nooit nadacht ergens over in een onzeker kind die overal over nadacht. Niet meer vrolijk was en alles noemde wat zijn hersenen hem zeiden. Hij deed uitspraken over dat hij van zijn hersenen van alles onaardigs moest zeggen of doen tegen iedereen om zich heen of die hij tegenkomt. Pieter wilde niet meer naar school en kwam tot niets meer op school en thuis. Begon ook weer in zijn bed te plassen. We kwamen in aanraking met Marloes en al na de 1ste behandeling zagen we verschil. Het bed plassen werd minder en Pieter gaf aan dat het rustiger in zijn hoofd was. Op school deed hij weer langzaam beter mee met de werkjes en het spelen. Dit werd na iedere behandeling allemaal beter. Ook de juffen zagen steeds meer de Pieter zoals we hem kennen. Enthousiast, onbezorgd en vrolijk! Ook de methode van corrigeren die we zijn gaan toepassen met hulp van Marloes gaf na flink doorzetten ook meer rust en duidelijkheid. Als ouder leer je te leren van je kind en naar je kind te kijken wat het nodig heeft, erg mooi om te zien. Je leert je ook kwetsbaar op te stellen. Het is niet altijd makkelijk maar Marloes neemt veel tijd waar nodig tussendoor te coachen. En geeft ook het gevoel dat dit altijd mag, erg prettig! Na een mailtje of telefoontje van Marloes heb je weer het gevoel dat het goed komt en weet je ook dat jij als ouder hiervoor kan zorgen. Pieter ging graag naar Marloes, vond het fijn en was op zijn gemak bij Marloes. Nogmaals kei bedankt voor alles. We zijn heel blij en dankbaar dat jij op ons pad gekomen bent!

“Als ouders liepen we intussen wel een beetje op onze tenen”

Sinds de geboorte slaapt onze jongste (2 jaar) weinig en gaat laat naar bed (21.30u). We hadden zelf al van alles geprobeerd, bijvoorbeeld het middagslaapje overslaan maar tevergeefs. Ook was er in ons gezin veel gekibbel/ ruzie bij de kinderen onderling en ook tijdens de maaltijden. Twee kinderen hebben dan geen zin om te eten of lusten het bijvoorbeeld niet en vervolgens gaan de andere twee kinderen dit ook zeggen. Hierdoor ontstond er onrust en was het niet gezellig aan tafel. Als ouders liepen we intussen wel een beetje op onze tenen. Ook doordat de zorg voor de kinderen tot ‘s avonds laat door ging. Moeder is snel overprikkeld en voelt zich niet goed bij de huidige situatie dus we hebben Marloes om hulp gevraagd.

Marloes is een directe coach met een open houding die ons een vertrouwd gevoel gaf. Ze gaf ons duidelijke handvaten, kort en krachtig. Door het dagboek bij te houden kreeg Marloes meer zicht op de situatie. We kregen de dag erna gelijk feedback die we konden toepassen. Bewustwording en door dit dagelijks gedurende een aantal weken te doen heeft ervoor gezorgd dat we dit ook beter konden volhouden en er ook gedragsverandering is. Wekelijks was er contact door middel van videobellen en hierbij werd alles doorgenomen.

Onze kinderen hebben intussen meer geduld en er zijn minder escalaties. Als ouder zijn we duidelijker en we zitten meer op één lijn.

Onze dochter van 2 jaar ging al snel tegelijk naar bed met onze oudste drie kinderen. Er is minder ruzie/jaloezie onderling. Ook zijn de eetmomenten fijner doordat we van Marloes handvatten hebben gekregen. Het zijn eigenlijk hele eenvoudige toepasbare interventies en dat maakt ook dat het duidelijk en ook vol te houden is als ouders. Marloes heeft de moeder op afstand behandeld, dit gaf heftige reacties, maar op den duur ging dat beter. Marloes gaf tips om overprikkeling te voorkomen en is daarbij begripvol en praktisch.

Wij zijn heel blij met de hulp van Marloes. Ik vond het best een hele stap om hulp te vragen, het voelde in eerste instantie een beetje als falen maar ze heeft met kleine dingen een groot verschil kunnen maken.

“Onze dochter (8 jaar) ging al bijna 1,5 jaar elke avond slecht naar bed”

Onze dochter Indy (8 jaar) ging al bijna 1,5 jaar elke avond slecht naar bed. Daarbij verzon ze allerlei smoesjes om maar later te gaan slapen; dat ze bang was en dat wij boven moesten blijven bij haar of om bij ons in bed in slaap te vallen. Indy ging ook in de weekenden tegelijk met ons naar bed om tussen ons in in bed te slapen. Aan het eind van vorig schooljaar was elke keer onze avond verpest en was Indy elke schooldag misselijk voordat ze naar school ging. O.a. veroorzaakt door spanningen over dingen die mogelijk die dag op school gingen gebeuren.

Via een bekende zijn we met deze problemen bij Marloes terecht gekomen. Zij vertelde ons tijdens het intakegesprek dat Indy hooggevoelig is en meer behoefte heeft aan rust en structuur. Na het eerste gesprek hebben we een nieuwe start met nieuwe regels gemaakt. Tot uiterlijk 19u tablet of televisie kijken, geen eten meer na die tijd en om 20.30u slapen waren voor Indy de meest ingrijpende afspraken.

De eerste dagen stonden we echt versteld van Indy. Ze ging gelijk goed naar bed, ook in de weekenden en werd in de ochtend vrolijk wakker. Zelfs ontbijten deed ze weer. Gaandeweg het traject testte Indy ons uit maar mede dankzij tips van Marloes bleef het goed gaan. Via het dagboek hielden we haar op de hoogte, kregen we feedback en ons wekelijkse videogesprek was ook prettig om de puntjes op de i te zetten. Indy gaat nu bijna elke avond goed naar bed en is een stuk vrolijker. Bij een mindere dag hebben we geleerd Indy te laten ontladen waarna ze weer goed gaat slapen. Daarbij heeft zij ook geleerd aan te geven als ze zich ergens niet prettig bij voelt, zowel thuis als ergens anders.

Wij zijn héél blij dat we de samenwerking met Marloes zijn aangegaan. Vanaf het eerste moment voelden we een klik. Indy vond Marloes na het horen van de nieuwe regels helemaal niet leuk maar dit draaide door de houding van Marloes snel bij. Ze won Indy’s vertrouwen en dit gaf Indy ook veel zelfvertrouwen. Marloes is duidelijk en kan zich ook heel goed levelen met zowel ouders als kind.

Achteraf hadden we veel eerder naar Marloes moeten gaan en bij problemen in de toekomst zullen we haar ook zeker raadplegen!